Alla inlägg under oktober 2009

Av anette wallin - 23 oktober 2009 19:04

jobbar till 13 sedan i väg med tuwa till veterinären, men det var inge fel på jycken... vi tog ett cell prov för säkerhets skull men inga sjuka celler heller..... och hon har ju heller inte betett sej sjuk utan jag åkte dit för att kolla på "finnen" hon hade på foten....


ja då behöver man inte tänka mer på det!


jag passade på att inhandla en soffgrupp när jag ändå var där..... så ut med världens skönaste tygsoffa(3:a+2:a) men som suger åt sej hår och in med en skinnsoffa (3:a +2st 1:or) som man bara behöver dammsuga av....

är det inte lätt å ha hund så säg! man löser problemet bara!......


väl hemma sminkar jag till junior till en .... jaa jag vet inte vad... zombie kanske.... slänger i oss middag sedan drar han med ett par brudar på disco! halloweendisco...... en vecka för tidigt.... ja ja


nu skall jag slå omkull mej i soffan, kika på idol, slänga ner lite kläder i en bag för i morgon bitti portionerar vi ut hundarna hos snälla hundvakter sedan drar vi till stockholm och globen! Walking with dinosaurs! (nää det är inte min ankomst dom satt namn på.....)

och efter en natt på hotell kollar vi in high school musical innan vi drar up north igen....

nä, tror jag lägger mej på soffan....... ha en underbar helg allihopa! ska finilura ut hur jag skall få bilderna från mailen in på bloggen... så skall ni få se "lilltakida" eller Alwa som hon ju också heter.... tingeling!


Av anette wallin - 22 oktober 2009 09:00

ännu en mörk dimmig höstig morgon.....

det känns som om jag skulle vilja snooza på klockan..... så jag gör det,två ggr...... det händer typ... aldrig...

men jag blir heller inte fri halsontet det kanske påverkar....?

en morgon (förutom det då) som alla andra..... men jag gillar ju det, så bättre än så här kan det knappast bli!

i dag jobbar jag bara mellan 10-16 vet att jag inte har full bokat, vet också att det behövs en del pappars jobb så det blir ju bra det!


i kväll är det uppfödarutbildning igen... vi har delat på gruppen, herregud från de 6st som varit med från början är vi nu 17!!!! kul med stort intresse!


åh fan! klockan drar i väg.... måste fixa facet!                   tingeling!

Av anette wallin - 21 oktober 2009 20:57

har nu jobbat klart! fattar inte varför jag envisas med att stå i högklackat en hel jäkla dag!!! antar att det är det sista desperata försöket att se lite längre ut, dvs lite smalare innan jag gör ngt desperat (dvs ukraina...)

det gör jävligt ont i fötterna i alla fall......


bidde ingen middag i dag heller så nu skall jag nog ta och dra i gång ett par mackor.... hoppas det finns ngt gott pålägg.....


houlrika har dragit till göteborg och tittat på valparna.... jag är aaaaavis!!!! sååå jäkla aaavis!!! hoppas dom tar många foton och skickar till mej helst i kväll!!!!! nu är det bara 2,5 veckor kvar...

nä nu börjar efterlyst.... fika!!!!!                         Tingeling!

Av anette wallin - 21 oktober 2009 08:45

 i går vart det ingen tid för blogg

jag jobbade på sax o kam i sundsvall till kl.18 sedan andra sidan stan på föreläsning..... så nu kan jag ALLT om inseminering! färsk,kyld eller fryst... you name it!

intressant!! och jag måste få säga att det var synd att det inte var fler från Ånge med kennel namn som var närvarande dom hade behövt det....man blir nog aldrig fullärd uppfödare men jag tänker lära mej så mycket det går innan jag ens börjar....känns som  rätt ordning.

i morgon har vi uppfödar utbildning igen får försöka dela med mej av informationen då.


i dag vet jag att jag har fullbokat på jobbet känns skönt, sambo skall få göra premiär på föräldra utbildning känns som om jag gått de kurser som erbjuds här men han har aldrig varit på något inte ens ett föräldramöte.....it's your turn now.....sweetie!


våran frissa träff har tagit vändning från ändrat datum till nytt datum! vi drar till stugan då det är höstforum istället!

kan bli kul, vi ser ju om vi tar oss upp på skalet till och börja med.... vi brukar ju inte ta krogsvängen men det kanske är på tiden?... en sväng på hästryggen hoppas jag iaf på... och mycket kackel!.. men det är då det!


till helgen åker vi till huvudstaden med junior, walking with dinosaur samt high school musical och en hotell natt och lyckan för junior är gjord!

son modell större funderar på om han skall följa med och tillbringa några dagar hos sin far, händer ju inte allt för ofta,men han gör ju som han vill.

jag träffade honom i går, han hade två nya vänner med som han presenterade, kul när man har ansikten på namnen...

han var stolt över att ha gjort bra ifrån sej på ett prov och jag som mamma sträcker så klart lite extra på mej med....(även om han påstod att det var så lätt att en utvecklingstörd skulle klarat det, fast inte du mamma.....,det var datakunskap.....hmmmm????)


jag hoppas min kaffe maskin kommer idag! jag tycker nu förtiden att mitt neskaffe inte alls är lika gott....:0(


Tanken var ju att lenin i nyår skulle överta salongen, att kompanjon skulle hyra stol av lenin och att jag skulle öppna en ny liten mysig exklusiv salong hemma..... (det var fö dit kaffe maskinen var beställd.....)ett par dagar i veckan i sundsvall ett par i min lilla salong och jobb åt PM hade kännts som det rätta just nu....

det tog ju en kängvändning som var till duga.....

lenin kom på att hon inte ville ha några lån då hon nu tänker börja planera för la familia... hon börjar känna att den biologiska klockan tickar iväg..... sånt skit har jag nog aldrig tänkt på... å inte har jag haft "vett" nog att vara försiktig vad gällande företagande heller för den delen....men det har ju gått bra! och två ungar har man lyckats få fram under tiden med... men vi alla är olika och det med full respekt!(hur hade det sett ut annars???)

hon hade så klart kunna tänkt sej att satsa lite mindre och köpt halva salongen eftersom kompanjon ändå tänkt att jobba kvar  men då ville inte kompanjon detta................ så summa sumarum........

mina drömmar sprack som fan!

men jag får väl bara göra det senare helt enkelt, jag har ju ritningarna kvar.... och drömmarna får väl ligga ett tag

vi får söka efter en ny köpare som vill ta hela salongen med eller utan kompanjon som hyrstol och med mej i en källare i ett hus på centralgatan....hårkällar'n! det är 25 år nästa år som jag startade just  hårkällar'n hade det inte varit sååå bra? att sluta cirkeln liksom..... ja ja min tur kommer väl....

SÅ,är det ngn som vill köpa en stor fin salong i Ånge med BRA resultat, så finns det!.......

KOM Å KÖP!!!


nu kan man snart börja räkna ner till valpen kommer..... Alwa har ju junior bestämt att hon skall heta... fast TAKIDA är inte så tokigt heller eftersom hon har det märket på bröstet.... antar att lillebror håller med junior i stället för mej.... han är så blyg... kram på dej!

såg att det var en hingst i sundsvall som hette TAKIDA, det kanske är lite mer macho..... fast fan vad vi skall ut och vinna på utställningar framöver!!! ha ha ha ha peptalk kallas det!.........                      tingeling!



Av anette wallin - 19 oktober 2009 23:22

ja i dag var det inte fullt...... startade starkt med en fika.... iofs med lite jobbschemaplanering men ändå.....

efter det hade jag en klipp o färg sedan en klipp.... ja... thats it! i bland blir det ju bara så.....

men som vanligt försöker jag vända det till ngt gott!.... ostkrokar.

hi hi hi, nja men jag tog tillfället i akt och åkte och kikade på juniors judo träning SEN vart det krokar i soffan som snälla sambo skaffat till tv kvällen.... det är ju färjan,grannfejden och rosted på berns!...

jag vart kär!!!! i mumin killarna på färjan, vilka killar! jag blir sådär varm inombords och kommer på att jag ler i hela ansiktet..... det är väl KÄR det?

grannfejden får mej att skratta...... är detta sant????

och sedan har vi grillen (på idag) medelvärme..... nä tacka vetjag när Bert va där!...


nä i morgon skall jag jobba i stan, skall bli jätte kul!!! längtar....  hoppar i säng så det blir morgon fort!

sambo har bytt däck åt mej i dag! det känns bra i morgon när jag skall hem på kvällen skall ju stanna på en föreläsning med Agria som handlar om avelsarbete.... intressant!


JA MANDIS!!!!!! visst är hon söt? man vänjer sej ju ..... faktiskt ganska fort.....min lilla takida valp.....

vetrinären tyckte också att hon var sötast av alla valparna, och det gör kompanjon också.... det är bara sambo som inte riktigt förstår.... fast jag förstår inte alltid honom heller för den delen så.....       tingeling!

Av anette wallin - 19 oktober 2009 10:42

sååå jävla tråkigt väder!.......................... fy för pälshund i dag!!! för även om jag en liten stund funderade på att ställa in min långa morgon promenad  så gjorde jag det inte MEN när jag var på andra sidan bangården, ni vet där det är grusväg..... till skroten, där det allt som oftast bara går lastbilar och traktorer.... där det verkligen blir en gyttjeväg när det som i dag blötsnöar och är allmänt solkigt i luften då fullkommligt TOKÅNGRAR jag att jag överhuvudtaget lämnade asfalts regionen.. jag hade kunnat följt med junior till skolan och gått hem igen.... men,näää och nu har vi gått där så nu är det bara så.... lera fulla hallen en hund som luktar illa och en matte som......

nja, är ganska nöjd ändå över att ha gjort en runda på morgonkvisten, min dusch som jag ska ta nu efter jag druckit te och ätit äggmacka kommer att sitta som smäcken!!!


jag hade planer på att va ledig sista timmen i kväll och brassa ner till stan för en lite drink och lite chitchat med sax o kam samt PM delar men jag tar och jobbar istället, ser till att junior kommer iväg på skolan i morgonbitti ochkan med gott samvete stanna kvar efter jobbet i morgon (i sundsvall) för att antingen gå på en föreläsning eller köra ett pass afrodans på EGO...... båda lockar verkligen.. hade varit skönt att dansa lite men föreläsningen lockar ju en del..... hm.... jag kanske får skjuta på dansen en vecka....


det är mycket nu... igen... jag är så bra på att få till det så... jag tror jag trivs bäst  då helt enkelt... fast visst stämmer lagom är bäst! det får man väl hålla med om.... nja! dax att ta tag i en del då så det inte blir för mycket!

ha en underbar vecka!!!!!!!                        tingeling!!!

Av anette wallin - 18 oktober 2009 10:49

i dag är det så där söndagigt som det bara kan va......

det är ruskväder men ändå friskt, solen lyser med sin frånvaro... det hänger duggregn i luften men börjar liksom inte att regna.....


ganska skönt faktiskt...


har varit på en liten prommis med hundarna, borstat igenom tuwas päls  hon lossar jäkligt mkt päls nu.... skönt att få gå igenom den ordentligt annars hade ju den pälsen jag fick loss hamnat på golvet inne istället!


det var en trevlig fest i går, hemma vid 02.30  det var mycket folk 120 pers tror jag bestämt, lekar ,uppträdanden och god mat!

vårat lag kom tydligen trea! jag kom inte i närheten av fru lindström men det gick ju bra ändå....;0)


när jag satt där och studerade alla olika människor (en favoritsysselsättning) kom jag på att alla (nästan) har varit ihop! på nåt sätt..... där var den som har varit ihop med den,den och den....som också varit i hop med den och den..... och undra om inte dendär har varit ute och flirtat lite med....oh jaa! och dom har ju barn tillsammans vilket den också har med den..... intressant.....


måste också ta mej en funderare på mej själv och mitt tänk.... mitt konstaterande då vi kom in i lokalen va nämligen:

-OJ! är det vuxna med också!?!........  vuxna.....?????? hallå??? jag är ju i alla fall 40+ (det fick jag allt veta!)

ha ha ha ha ja ja   man blir väl aldrig äldre än man gör sej.....? tyvärr.....


nää nu har jag gjort en hel del nytta och gjort mej förtjänt av en låååång dusch och soffläge! sambo  och son modell större sover än och junior ser på tv.  jag tror jag tar radion med mej in i duschen, mammas nya kille börjar nu och det är fanimej veckans höjdpunkt!!                                       Tingeling!

Av anette wallin - 17 oktober 2009 10:22

nice väder! men det blåser.... lika bra att strunta i den långa promenaden och slappa istället....... ha ha ha skoja bara!!!!

jo jag struntar i den lång prommisen, tar en kortis istället men nu skall här städas!!!! ligger väl efter med typ en månads städning......


äh det blir inge värre men skall försöka få soffan hundhårsfri i alla fall......

ingen som har en beg lagomt insutten mörkbrun eller brunsvart ev vit skinnsoffa till salu??? jag köper den!!!


junior och jag har tittat på ben10 i sängen innan vi klev upp, måste hinna repa naglarna också innan jag gör mej party beredd! lyckades ju bryta en lillis åt fel håll i går kväll... AAAAAGH!!!! hade lindat hundkopplet lite lätt runt fingret också röck hundfan till.... jisses amalia vad ont!!! det jävliga är att den inte gick av... lösnageln alltså. den riktiga är garanterat av inunder..... ont ont blod blod.... aj aj..... arg arg....


nä då kan jag ju inte sitta här börjar faktiskt längta som tusan till i kväll jag känner på mej att jag kommer få så jäkla kul!!! få se om jag kan fiffla lite med bordsplaceringen så jag i alla fall kan höra fru lindström och hennes uttalanden isf VET jag att jag får kul!!!!    återkommer med partyfakta under morgondagen... ...... tingeling!        

Ovido - Quiz & Flashcards